Bewoners

Bert

vogelhuisje Bert&KatelijneIk ben Bert (°1985),een olijke Limburger. Na zes jaar klassiek wonen in Leuven, wil ik graag in een spontane sociale context gaan wonen, en die vond ik in cohousing De Sijs. Samen dingen doen en delen, dicht bij de stad en openbaar vervoer. En toch nog bouwen, wat ik nooit dacht te doen. Zo kan ik ook een stukje van mijn ecologische droom realiseren.

An en Johan

anjohanWij zijn An (°1947) en Johan (°1944), allebei gepensioneerd. An was werkzaam in het vormingswerk met vrouwen, de laatste jaren rond interculturele thema’s. Nu is ze actief als vrijwilligster. Ze houdt van wandelen, lezen, in de tuin werken, blijven studeren. Johan was voordien hoofdredacteur van het vaktijdschrift voor sociaal-cultureel werk ‘WisselWerk’. Hij geeft nu nog een cursus ‘sociale actie’ aan bachelorstudenten sociaal-cultureelwerk. Hij is vrijwilliger bij FairFin en Hart boven Hard. Wandelen en lezen zijn z’n hobby’s. Samen gaan we naar toneel, bezoeken musea, maken we citytrips en wandelvakanties. We hebben 2 kinderen en 2 kleindochters. Cohousing betekent voor ons een remedie tegen veroudering. Bovendien spreekt het dagelijks contact met zeer diverse mensen ons aan. En autodelen is nog een plus bovenop.

Caroline

vogelhuisje CarolineCaroline (°1987): Ik werk sinds de zomer van 2010 als vrijwilliger bij Poverello Leuven en ben momenteel ook actief op een website waar mensen zelfgeschreven verhalen publiceren. Verder maak ik ook graag wandelingen met mijn ouders en hun hond. Ik heb altijd veel van honden en katten gehouden en ben als kind met huisdieren opgegroeid. Ook al zijn honden om praktische redenen niet toegelaten in De Sijs, toch vond ik het bij het vastleggen van onze huisdierenpolitiek erg belangrijk dat er wel plaats zou zijn voor katten en andere kleine dieren! Daarnaast ben ik ook geïnteresseerd in alternatieve en ecologische manieren van koken. Af en toe maak ik een gerecht met insecten klaar en sinds kort experimenteer ik ook met overschotten van groeten (broccolisteel, preigroen, wortelloof, etc).

Ruth, Kwinten, Marie en Nelson

ruthkwintenWij zijn Kwinten, Ruth, Marie & Nelson. Twee geboren in 1990, ééntje in 2014 en ééntje in 2016. Een project consultant binnen financiën, een huisvrouw, een vrolijke kleuter en een schattige baby. Samen een gezellig gezinnetje. Cohousing prikkelt ons al jaren. Het lijkt ons het ideale antwoord op onze vraag naar intens contact met buren, bijdragen aan het welzijn van onze planeet en het leven efficiënt inrichten door minder noodzakelijke materialen te delen. We kijken er uit dit avontuur aan te gaan met de sijs!

Ans, Thomas en Flore

vogelhuisje Ans&ThomasThomas (°1984) is stedenbouwkundige/landschapsarchitect en docent. Ans (°1984) is vroedvrouw en nu aan het werk als verpleegkundige bij Kind & Gezin in Schaarbeek. Flore (°2013) is een heel vrolijke peuter die erg houdt van boekjes lezen, fantasie-spel, zingen en dansen. Interesses: We spelen vaak gezelschapsspelen en experimenteren graag in de keuken. Als jonge ouders zijn we ook erg bezig met het natuurlijk ouderschap. Cohousen is al jaren een stille droom van ons beiden. Het duurzame aspect aan deze woonvorm uit zich in zoveel zaken; jong en oud die samenwonen en voor elkaar zorgen, groepsaankopen, ruimtes delen, op sociaal vlak, autodelen, opgroeien, … De locatie, de groep en het ecologisch aspect hebben ons overtuigd van de Sijs. Flore groot brengen in de Sijs lijkt ons fantastisch.

Sara en Tomvogelhuisje Tom&Sara

Wij zijn Sara (°1987) en Tom (°1981). Sara werkt als architect assistent / bouwkundig
tekenaar. Tom is architect en werkt op zelfstandige basis voor een Leuvens architectenbureau gespecialiseerd in ecologisch bouwen en strobalenbouw.

Samen pikken we graag een theaterstuk of muziekoptreden mee. Sara zoekt wel eens de klimzaal op voor een uitdaging. Tom is dan weer graag in één of andere vorm graag ‘creatief bezig’. De geest van het cohousingproject De Sijs sluit erg aan bij een aantal dingen die voor ons belangrijk zijn zoals: het sociale karakter, samen delen, duurzaamheid en ecologie.

Hilde

vogelhuisje HildeHilde, 61 jaar en net 1 jaar met pensioen. Ik heb 39 jaar les gegeven in het ASO. Ik heb 3 kinderen, waarvan de oudste, Sara, ook een lid is van de Sijsgroep. Niet lang geleden is mijn man overleden.
Ik lees zeer graag, ik ga regelmatig naar film en theater en ik ga veel wandelen, fietsen, dansen.
Cohousing is een antwoord op een mogelijke vereenzaming bij het ouder worden. Ik kies ook voor cohousing omwille van het sociale karakter, dingen delen, voor elkaar zorgen, consuminderen,…

Miamia

Mia (°1956), gescheiden en mama van Maarten, Jonas, Jolien en Sibert. Oma van Ebba, Tove, Lize en Siebe. Zij zijn mijn wegwijzers en leermeesters. Ik werkte 22 jaar als verpleegkundige in een psychiatrisch ziekenhuis. Nu ben ik deels werkonbekwaam en heb tegelijk een deeltijdse zelfstandige praktijk als therapeute en coach. Ik ben enorm geboeid door mensen, hun interacties en relaties. Ik kook, naai en knutsel graag  en wroet ook wel graag wat in de tuin. Muziek, theater en het verenigingsleven zijn ook niet weg te denken in mijn leven.
Al lang leefde het verlangen naar een ecologische en duurzame woon-en leefvorm met meer en beter sociaal contact.
Waarom De Sijs? Ik woon reeds geruime tijd in Heverlee en wil hier graag blijven wonen én mijn dochter woont ook in de Geldenaaksebaan.
De bestaande groep sloot erg aan bij een aantal aspecten die voor mij erg belangrijk zijn zoals:
– pluralistische ingesteldheid met respect voor ieders afkomst en eigenheid
– aandacht voor privé en sociale belangen
– duurzaamheid en ecologie

Ann, David en Noura

davidenannSinds januari 2016 is ook Noura lid van de Sijs, Ann (°1988) en David (°1992) waren dat al iets langer. We kijken er vol spanning en enthousiasme naar uit om samen in de Sijs te gaan wonen. Bij elke Sijs-samenkomst zien we weer hoe fijn dat zal zijn. We zochten al lang een manier om met verschillende gezinnen in een woningproject te stappen, en wat toen een droom was is nu realiteit. We kiezen ervoor om in en sociale omgeving te wonen waar mensen elkaar echt kennen. Door cohousing willen we ook efficiënt en bewust omgaan met ruimte (compact wonen en ruimtes delen) en milieu (samen onze ecologische voetafdruk verkleinen. Het feit dat de Sijs zo’n gezellige groep is en de prachtige locatie van het project waren voor ons reden genoeg om met volle overtuiging mee op de trein te stappen.

Colettemondriaan-nestkastje-gimp-853x1024

Colette 53 jaar. Dit project is een mooi avontuur dat aansluit bij wat ik belangrijk vind. Het biedt een tegengewicht tegen het individualisme in onze samenleving. Samen kan je meer. Ieder draagt  bij in het geheel vanuit eigen talenten en interesses en we leren veel van elkaar. Het ecologische aspect daagt me uit om bewuster en consequenter voor duurzaamheid te kiezen. Ook de locatie is een pluspunt. Het is vlakbij de stad en tegelijk kunnen we genieten van het groen onder meer aan de abdij van het park. Met 12 units is de groep ook net niet te groot of te klein en de diversiteit in leeftijden en achtergronden brengt een boeiende dynamiek met zich mee. Ik ben dus blij met mijn plek in de Sijsjesgroep!

 

 Bart 

vogelhuisje-bart

Ik ben Bart (°1988), een ingenieur onderzoeker en hulpdienstvrijwilliger bij het rode kruis. Ik ga al eens naar de film en lees wel eens een boek ter ontspanning. Cohousing was een beetje een vage droom tot ik, per toeval, De Sijs tegen kwam. De ideale locatie, ongedwongen gezellige sfeer en vriendelijke mensen waren reden genoeg om nog snel op de trein te springen voor hij het station verliet.

 

Ann 

Advertenties